Home/UV System

UNIVERSAL VOICE. SYSTEM

HAAL HET BESTE UIT JE STEM

De stem is één van de meest veelzijdige instrumenten die er is. Geen ander instrument kan zo veel verschillende klanken en kleuren maken als de stem. Het Universal Voice System heeft de rijkdom aan klank teruggebracht naar een eenvoudig systeem dat voor iedereen te begrijpen is en doeltreffend werkt. Het systeem bestaat uit: 8 klankkenmerken, 4 pijlers en 4 stemkarakters plus effecten. Doordat het systeem zo makkelijk te begrijpen is, kun jij effectief het maximale uit jouw stem halen.

8 KLANKKENMERKEN

Het Universal Voice System heeft 8 klankkenmerken in kaart gebracht, waarmee alle mogelijke klanken met de stem kunnen worden gemaakt. Deze klankkenmerken zorgen ervoor dat de communicatie tussen docent en leerling veel duidelijker, helderder en makkelijker is. De 8 klankkenmerken zijn: trillingen, toonhoogte, geaspireerdheid, luidheid, gedruktheid, vibrato, klankkleur en nasaliteit. Doordat je elk klankkenmerk een ander level kunt geven, ontstaat er een grote variëteit aan mogelijkheden en een immens grote klankrijkdom. Het Universal Voice System helpt je sneller je stem te ontwikkelen doordat de klankkenmerken je simpel leren begrijpen hoe je klinkt en kan klinken.

4 PIJLERS

In de wetenschap doet men onderzoek naar de complexe manier waarop verschillende onderdelen van het lichaam de klank van de stem beïnvloeden. Dit is ingedeeld in het power-source-filter model: adem, stemplooien en klankruimte. Het Universal Voice System heeft een vierde belangrijke pijler toegevoegd, namelijk ‘houding’. De houding van het lichaam draagt in belangrijke mate bij aan de klank die wordt gemaakt. Je lichaam neemt een houding aan en ondersteunt dan je adem die langs de stemplooien stroomt. Hierdoor gaan je stemplooien vibreren, waardoor er geluid ontstaat. Dit geluid krijgt in de klankruimte zijn kleur. De vier pijlers werken samen en beïnvloeden elkaar.

4 STEMKARAKTERS & EFFECTEN

Over de hele wereld gebruiken mensen hun stem op vier gangbare, karakteristieke manieren: Speech (Spreken), Belting (Roepen), Whisper (Fluisteren) en Classical (Zingen). Elk stemkarakter heeft een unieke samenstelling van de 8 verschillende klankkenmerken met de bijbehorende anatomie. Het Universal Voice System leert jou hoe je in deze stemkarakters beter kunt leren zingen. Wil je je stem tot het maximale uitdagen en iedereen versteld doen staan? In het Universal Voice System leer je eenvoudig hoe je zowel pop/rock als klassieke effecten op een gezonde en leuke manier kunt maken. Dit leer je ook simpelweg aan de hand van de 8 klankkenmerken en de 4 pijlers.

SAMEN BETER

ZINGEN

GEEF ZANGLES KADO!