UNIVERSAL VOICE. PORTAAL

Welkom op de pagina over ons Universal Voice Portaal.

Om het zingen en het trainen van de stem allemaal nog beter, eenvoudiger en makkelijker te maken hebben we een portaal ontwikkeld en een web-app. Op dit portaal zijn alle oefeningen uit de Universal Voice Guide super helder gerangschikt. Zo vind je alle oefeningen per hoofdstuk ingedeeld op bijvoorbeeld klankkenmerken of stemkarakters. De makkelijkste en meest efficiënte manier om je stem te trainen is nu nóg beter geworden.

Het portaal is voor iedereen geschikt, van amateur tot professional. Door middel van een filmpje op de hoofdpagina word je uitgelegd hoe je kan starten.

Je kan super eenvoudig studeren omdat de tekst van de oefening je uitlegt wat je traint en welke toonsoort je moet kiezen. Er zitten ingezongen geluidsvoorbeelden bij, maar ook oefentracks zonder ingezongen voorbeeld. We beginnen altijd met een toonsoort die voor iedereen geschikt is, maar voor mannen- en vrouwenstemmen anders is. Daarna heb je de gelegenheid om een andere toonsoort te kiezen die je nog meer uitdaagt.

De voordelen van ons portaal

Voor een leerling is ons portaal met de app ideaal omdat:

 • Je kunt zelfstandig door het portaal je eigen keuzes maken
 • De oefeningen zijn simpel te begrijpen: welke klinkers, welke toonsoort, welke luidheid, welke ander klankkenmerken train je?
 • Je hoeft niet na te denken over de ideale didactische opbouw dat hebben wij gedaan
 • Je kan jezelf uitdagen door een andere toonsoort te kiezen
 • Je kan ook liedjes kiezen die je leuk vindt te zingen
 • Het Universal Voice System is voor iedereen te begrijpen

Voor een docent is ons portaal met de app ideaal omdat:

 • Je kan als docent die oefeningen kiezen met die omvang die jij belangrijk en ideaal vindt voor je leerling
 • Alle oefeningen hebben een didactische opbouw waar je als docent accenten en opmerkingen bij kunt schrijven.
 • Er is een index met oefeningen zodat je zelf de klinkers, aanzetten, toonsoorten kan kiezen die voor jouw leerling ideaal zijn.
 • Alle oefeningen kun je doorsturen naar de web-app van jouw leerling zodat deze precies dezelfde oefeningen traint als in de les, waar de student ook is.
 • Je kan elke les nieuwe oefeningen bij de vorige les zetten maar ook een les met een nieuw doel maken met nieuwe oefeningen.

Hoe werkt het portaal?

Je hebt de keuze uit diverse hoofdstukken zoals de Startgids, waarin uitgelegd wordt hoe je kan oefenen en ook welke oefeningen bij welke stijl horen. Hier worden aanzetten en SOVTE’s uitgelegd. Je kan je mindset trainen en er staan een aantal warming ups voor diverse stijlen in. Andere hoofdstukken zijn KlankkenmerkenDe 4 pijlers met oefeningen voor je houding, je adem, je stemplooien en je klankruimte. Dan vind je de vier hoofdstukken over stemkarakters Speech, Belting, Whisper en Legit/Classical , een hoofdstuk over Effecten ontbreekt ook niet als ook een hoofdstuk met oefeningen over Gezondheid. Hier leer je hoe je je stem kunt herstellen als je stemproblemen hebt.

De Universal Voice web-app is onze tool om de oefeningen die voor jou belangrijk zijn mee te nemen op je mobiele telefoon, tablet of laptop.

De oefeningen die jij belangrijk vindt op ons portaal om te trainen kun je nu opslaan op de web-app. Als je docent bent en je hebt tijdens de les een aantal oefeningen gekozen dan sla je die op, en stuur je die met gemak op naar leerling of student. Als je in dat lesplan iets aanpast, of notities erbij zet, zal dit automatisch ook bij jouw student in de app te zien zijn. Zodoende heb je altijd je oefeningen bij elkaar staan in de volgorde die jij wilt. Zo kun je eenvoudig overal studeren en hoef je niet door alle oefeningen te scrollen om bij de juiste uit te komen.

Voor docenten is er nog een notitiescherm waarin je specifieke aanwijzingen kan geven om die voor jouw student belangrijk zijn. Je weet als docent zeker wat je hebt meegegeven. De leerling kan bij het oefenen precies zien wat er belangrijk is om te trainen en het bij twijfel altijd nalezen.

De web-app

In de web-app kun je alle oefeningen uit het portaal in een Voice Plan (lesplan) zetten. Je maakt een Voice Plan, klikt op het oranje plusje om een oefening toe te voegen. Nu komt er een zoekfunctie tevoorschijn. Wil je een oefening met Lax Vox® doen? Typ dan Lax Vox in, en alle oefeningen met Lax Vox® komen omhoog. Vervolgens klik je op de oefening die je bevalt en is deze toegevoegd aan je Voice Plan in de app. Je kan dan nog aanwijzingen toevoegen die belangrijk zijn voor de student. Bijvoorbeeld welke toonsoort die student moet starten, of welke klinker ideaal is om op te starten, tips over adem, houding etc. Kortom naast de voorgeschreven tekst uit de Universal Voice Guide kun je je eigen aanwijzingen erbij zetten zodat het nog persoonlijker wordt voor de leerling.

Voeg vervolgens nog meer oefeningen toe en maak zo de ideale les voor je leerlingen. Door een liedje of song toe te voegen maak je de ideale trainings-playlist waarmee je elke dag je stem traint, binnen 1 druk op de knop!

Met ons portaal met meer dan 1500 oefeningen en onze web-app kunnen we jouw stem trainen naar het hoogste niveau. De training van de stem is nu nog optimaler en efficiënter.

Zodra je start met deze manier van werken, als docent met jouw studenten, of zelf als zanger zul je iedere week groei zien, omdat het zo leuk wordt om te studeren! Daarnaast zal door de uitstekende didactische opbouw iedereen beter gaan zingen.

Probeer nu 2 weken gratis!

Om het portaal uit te proberen krijg je de eerste twee weken van ons cadeau. Je betaalt hiervoor vandaag €0.01. Je kunt binnen twee weken opzeggen of vervolgens voor het gekozen termijnbedrag gebruik blijven maken van ons portaal. Het abonnementsgeld wordt pas na twee weken afgeschreven.

Sluit nu een abonnement af zodat je altijd gebruik kunt maken van het Universal Voice Trainingsportaal!

€ 7,-

Per maand

€ 18,-

Per 3 maanden

€ 60,-

Per jaar