Zangopleiding2023-06-23T13:03:39+00:00

Universal Voice Zangopleiding

Wil je ook alle mogelijkheden van je stem ontdekken en je vocale techniek naar een hoger niveau tillen? Wil jij een van de beste zangleraren van Europa worden? Wil jij jouw eigenheid als vocale performer vinden? Dan is de 3-jarige Universal Voice zangopleiding echt iets voor jou!

Heb jij interesse in de opleiding en wil je er graag meer over weten? Vraag dan de gratis studiegids aan.

Universal Voice Institute driejarige zangopleiding

Wij werken met het volgende thema: “aardige ogen en goede fouten”. Waarom? We geven iedereen die bij ons komt studeren herhaaldelijk een duwtje in de goede richting. Je leert jezelf zien met aardige ogen, want je bent onderweg naar een betere situatie en elke stap die je daarbij maakt is een mooie stap vooruit. Uiteraard maak je daarbij zo nu en dan een fout. Die moet je leren herkennen en verbeteren en dan is het een goede fout geworden. Je leert van deze momenten en die maken je juist sterker bewuster en helpen je concreet vooruit.

Jaar 1
Het thema “aardige ogen en goede fouten” is essentieel. Alleen zo kan je in een opleiding een veilige sfeer creëren waarin jij je alleen maar kan ontwikkelen en verbeteren.

In het eerste jaar leer je door goede fouten steeds meer over je stem en je mogelijkheden. Die worden lekker getraind en gestimuleerd zonder te technisch te worden. Jij en jouw ontwikkeling staan centraal. In simpele Jip en Janneke taal leren we je om je instrument beter te begrijpen. Je ziet je ontwikkeling en je geniet van deze reis, met aardige ogen.


Jaar 2
Het tweede jaar is bedoeld om je nog meer uit te dagen en alle mogelijkheden van je stem te ontwikkelen, ook die mogelijkheden die je tot nu toe nog niet zag. Het wordt ook technischer en helderder zodat je meer zelfstandig kan werken en herkennen wat je moet doen voor welke stijl of uitdaging.

Dit zelfstandig en onafhankelijk worden van ons, de docenten, is een belangrijke visie in ons onderwijs. Wij zijn in staat jou echt concrete kennis te geven over de werking van de stem, en jouw stem in het bijzonder. Zodoende weet je zelf steeds beter wat je moet doen in welke situatie. Zo ontwikkel je kennis over de klank die je wilt maken en de anatomie die dat moet doen en met welke oefeningen je de ideale klank leert controleren. Je gaat inzien vocale gewoontes en valkuilen zijn, en daar tegenover hoe je bij je vocale doel komt. Je leert dit met concrete gereedschappen bereiken. In 2 jaar tijd wordt je echt de meester over je stem. Je wordt eigen docent, zodat jij onafhankelijk van ons, voor de rest van je leven controle hebt over je stem.


Jaar 3
Jaar 3 wordt het jaar waarin je kiest welke richting jij je wilt ontwikkelen. Dat kan als Vocal Performer of als Master Teacher. Twee heel verschillende jaren maar beide gericht op datgene wat jij nodig hebt.

Master Teacher
Het Teachersjaar is erop gericht alles wat je aan klank van zangers leert horen en kunnen analyseren. We luisteren niet met smaak. Dat betekent dat je luistert naar wat er aan klank is, en nog niet wat je daarvan vindt. Je leert dus luisteren als een computer, zonder oordeel. Daarna analyseer wat dat betekent voor de anatomie. Welk gedeelte van onze stem zorgt ervoor dat deze klank zo klinkt? Willen we iets anders? Dan stellen we een nieuw vocaal doel.

Bij dit nieuwe doel hoort een nieuw vocaal plan en daarin bedenken we samen welke oefeningen we moeten die dit voor elkaar gaan krijgen.
Het Universal Voice System is zó compleet dat je via de systematiek leert oplossingen te vinden voor leerlingen en studenten. Zo leert iedereen beter en gezonder zingen, het maximale halen uit je stem! Alle stijlen, alle soorten muziek komen aan bod en laten je leren hoe jij hier als docent en coach mee kan omgaan.

Performer
Het performer jaar ontwikkelt je vocale techniek tot in de puntjes voor de stijl waarin jij wilt zingen en bied je daarbij de topdocenten uit het gehele werkveld. Je krijgt workshops op liedinterpretatie, begeleiding van topmuzikanten, auditietraining, werken met een videograaf en nog veel meer. Deze je dagen je uit en houden je een spiegel voor om zo het beste als performer uit jou te halen. Een intensief jaar met veel wisselende invalshoeken die je laten groeien, nieuwsgierig maken en je hulp bieden om je eigen carrière te bepalen en je doelen te gaan bereiken.

Geen evenementen gevonden!

Veelgestelde vragen

Lees hieronder de veelgestelde vragen over onze opleiding.

Moet ik zelf de UV guide bestellen?2022-07-13T06:57:53+00:00

Na toelating krijg je de UV Guide toegestuurd. Dat hoef je dus niet apart te bestellen.

Kan ik ook instromen in het 2e jaar?2022-07-13T06:57:21+00:00

Elk jaar staat op zich. Je kan je dus voor elk jaar afzonderlijk aanmelden. Voor het tweedejaar is de voorwaarde dat je het eerste jaar hebt gedaan, maar je kunt daar bijvoorbeeld ook een jaar pauze tussen nemen. Om in het derdejaar toegelaten te worden, dien je het tweedejaar succesvol af te ronden.
Op hoge uitzondering laten wij mensen ook weleens instromen in het tweedejaar. Voorwaarde daarvoor is dat je uitstekend zingt, een hele goede techniek hebt en voldoende kennis van Universal Voice om mee te kunnen met de rest van de groep. Wil je hier voor in aanmerking komen? Stuur dan een geluidsopname van jouw zang inclusief motivatie en CV naar ons toe.

Wat zijn de losse lesdagen?2022-07-13T06:58:10+00:00

De lesdagen voor J1 in Amsterdam worden in het weekend gehouden en voor J1 in Rotterdam zijn de lesdagen op donderdag.

Wanneer begint de opleiding?2022-07-13T06:44:49+00:00

De opleiding start in september en bestaat uit 2 weekenden en 20 losse lesdagen

Titel