UNIVERSAL VOICE.

Opleiding

UNIVERSAL VOICE.

Opleiding

CHECK.

Tijdens de gehele opleiding wordt er gewerkt a.d.h.v. de methode Universal Voice System en het boek de Universal Voice Guide 2.0.

 

Cursusduur

Elk jaar bestaat uit 2 weekenden en 20 werkdagen les. Bestel onze studiegids for gedetailleerde informatie over de opleiding. Lesdag voor J1 in Amsterdam is op vrijdag en voor J1 in Rotterdam is dat op donderdag.

 

 

Info

Elk jaar staat op zich. Je kan je dus voor elk jaar afzonderlijk aanmelden. Bestel de studiegids voor uitgebreide informatie over betaling en aanmelding. Na aanmelding beoordelen we je niveau aan de hand van een geluidsopname van jezelf. Na toelating krijg je de UV Guide toegestuurd. Dat hoef je dus niet apart te bestellen. In het voorjaar organiseren we enkele informatie avonden over de opleiding.

 

 

Locatie

J1. Beatzone, Amsterdam 
J1. Zangschool Rotterdam 

J2 – groep 1 Beatzone, Amsterdam (start 12-9)
J2 – groep 2 Polanentheater, Amsterdam (start 20-9)

J3 – donderdaggroep Polanentheater, Amsterdam
J3 – weekendgroep Studio Alberto ter Doest, Amsterdam 

Prijs

Jaar 1: €3900,-
Jaar 2: €3900,-
Jaar 3: €3900,-
Cursusgeld is 1 jaar geldig en behelst lessen, examens + 1 herkansing per examen. Hiervoor gelden onze algemene voorwaarden. 

OPLEIDING JAAR 1 UNIVERSAL VOICE. singer 1

Het doel is binnen het Universal Voice System nieuwe gebieden en mogelijkheden te ontdekken. Jij leert alle facetten van het werken met het Universal Voice System kennen en beheersen.
De UVS-cursus (The Basics / Advanced) en de Universal Voice Guide, zijn de basis van dit jaar. We bouwen de stof en vaardigheden tijdens dit eerste jaar verder uit naar de volledige beheersing van de 4 universele stemkarakters en 8 klankkenmerken. Jij wordt hierdoor gegarandeerd een betere zanger/spreker.

OPLEIDING JAAR 2 UNIVERSAL VOICE.MASTER/ SINGER 2

Het doel wordt al omschreven in de naam: jij beheerst het werken met het Universal Voice System als uitvoerende op het allerhoogste niveau. Naast de uitbreiding en het combineren van de vier stemkarakters, leer je alle anatomie van de stem tot in detail, en leer je hoe effecten zoals grunt, rattle, distortion, vibrato, coloraturen, creak en nog veel meer, op een veilige manier kunnen worden gemaakt.

OPLEIDING JAAR 3 UNIVERSAL VOICE. Teacher

Daar waar in jaar 1 en 2 het absolute accent ligt op het zélf werken met het systeem komt de focus in jaar 3 Teacher op een heel ander vlak te liggen: het doceren. Het Universal Voice Institute erkent in hoge mate dat het vak van doceren een vak apart is. Een goede zanger/spreker is niet automatisch ook een goede docent. Wij stellen dus niet alleen een doel voor jou maar ook voor onszelf: het afleveren van de beste zangdocenten/ stemcoaches/ stempedagogen in Nederland (en daarbuiten).
Aan het einde van dit jaar krijg je ons workshop- en cursusmateriaal, alle oefeningen op maat, en kun je introductieworkshops over het UVS geven.

OPLEIDING JAAR 3 UNIVERSAL VOICE. PERFORMER

Nadat je in jaar 2 je eigen stem hebt leren ontwikkelen tot het allerhoogste niveau, gaan we naast je stem nóg verder ontwikkelen, dit nu ook verder uitbreiden naar het performen. In dit jaar gaat er veel aandacht naar muzikaliteit, interpretatie, microfoontechniek,….
Wat kan ik allemaal doen met mijn stem, gebruikmakend van het Universal Voice System, waardoor een lied heel anders kan geïnterpreteerd worden? Hoe kan ik mensen gaan ontroeren en van mijn muziek en stem laten genieten?
We gaan aan de slag met muzikanten om te leren ‘samenwerken’ naast en op het podium. We blijven echter ook stemtechnisch alles verder perfectioneren. Kortom, je wordt een betere performer on stage!

InsideUVI

Joia deelt haar ervaringen over Universal Voice Opleiding Jaar 2.

Join The Club!
logoUVI-transparent

Universal Voice.Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het aanbod van de nieuwste workshops, alles rondom studeren bij Universal Voice, het nemen van zangles bij een UV. Master Teacher, nieuwe artikelen rondom stemtrainingen, kortingen en de laatste nieuwtjes van het Universal Voice Institute.

Ontvang onze maandelijkse nieuwsbrief