Lax Vox Methode

Bubbelen door een slangetje, waar is dat goed voor?

Heel veel zangers en zangeressen gebruiken het. Bubbelen door een buisje, oftewel de Lax Vox® Methode. Maar waar is het eigenlijk goed voor? Het bubbelen met de Lax Vox® slang is een eenvoudige en effectieve manier om je stem te trainen. De LAX VOX® wordt door zangers en zangeressen over de hele wereld gebruikt en wordt gezien als een van de meest effectieve manieren van stemverzorging.

De Lax Vox methode is ideaal voor dagelijkse stemverzorging en ontspanning. Het optimaliseert je stemtraining en bevordert de regeneratie van je stemplooien bij heesheid, stemvermoeidheid en stemstoornissen.

Ook voor mensen met stemproblemen heeft het trainen met Lax Vox veel te bieden. Door logopedisten en KNO-artsen is Lax Vox een aanbevolen middel voor het verbeteren van de zang- én spreekstem.

Wat is Lax Vox precies?

Met een speciale flexibele slang blaas je bubbels in een flesje water. Bij het blazen maak je geluid en doe je stemoefeningen. Door de weerstand die het bubbelen in het water veroorzaakt, Zullen de stemplooien met een optimalere verhouding tussen ademstroom en ademdruk geluid produceren. Tevens heeft het een positief effect op de stemplooien. Hiermee leer je zingen zonder stemproblemen én een betere klankkwaliteit ontwikkelen.

Hoe werkt de LAX VOX slang?

Je hebt de originele LAX VOX®-slang en een fles met water nodig. Door de slang maak je geluiden het water in, waardoor het water gaat borrelen. Na twee tot drie minuten voel en hoor je verbetering. Je stem is nu opgewarmd, optimaal afgesteld en optimaal voorbereid op jouw vocale taken.

Het borrelende water zorgt voor een merkbare trilling in je mond, wangen en keel. Dit werkt als een massage op de spieren en slijmvliezen. De spieren ontspannen en de slijmvliezen regenereren. Door tegen de waterweerstand in te zingen, ontstaat er tegendruk waardoor de stemplooien gemakkelijker efficiënter kunnen trillen. Dit zorgt voor een helder en vrij stemgeluid.

Wanneer gebruik je de Lax Vox slang?

Je kunt bubbelen met de Lax Vox slang gebruiken voor een warming-up, bijvoorbeeld voor een optreden of repetitie. Maar ook als cooling down, na het zingen. Ook kun je Lax Vox gebruiken om je stem te trainen.

Waar kun je de LAX VOX slang en fles kopen?

De originele LAX VOX®-slang en onze fles koop je op onze website.

LAX VOX slang en fles kopen?

Met de LAX VOX® Slang kun je eenvoudig snel en effectief je stem trainen. De LAX VOX® wordt door zangers en zangeressen over de hele wereld gebruikt en wordt gezien als een van de meest effectieve manieren van stemverzorging.

Nu bestellen