UNIVERSAL VOICE TEACHERS.

Sophie Burgers.

Vocal Coach, Zangeres, Musicaldocent

Sophie werkt als vocal coach en musical docent in Sassenheim en Utrecht. Ze geeft workshops en cursussen aan kinderen van alle leeftijden, daarnaast geeft ze privézangles in haar eigen praktijk aan kinderen en volwassenen.

Als zangeres en actrice is Sophie betrokken bij kleinschalige muziektheaterprojecten voor festivals als VUUROL en het Café Theater Festival.

Opleiding

In 2011 rondde Sophie haar opleiding Culturele Maatschappelijke Vorming richting Kunsteducatie af. Daarna was zij een tijd zoekende, het commerciële, culturele veld paste haar niet zo. Musical en zingen zijn altijd haar grote passies geweest en na een intensief privétraject bij zangeres en actrice An de Brandt besloot Sophie zich verder te ontwikkelen als zangeres en vocal coach. Ze volgde cursussen, workshops en lessen bij onder andere de Frank Sanders Akademie, Robin van Beek en Alberto ter Doest. Ze deed de EVT level 1 & 2 cursus en kwam via die weg bij het Universal Voice Institute terecht. Hier volgde ze van 2016 tot 2019 de volledige driejarige opleiding tot Universal Master Teacher.

Coaching

Als zelfbenoemde ‘vocal-nerd’ is Sophie ontzettend gepassioneerd over alles wat met de stem te maken heeft. Hoe de stem anatomisch gezien precies werkt, maar ook wat voor invloed jouw mindset heeft op de klank die je maakt. Hoe en wat jij denkt is namelijk van grote invloed op hoe de spieren in je lichaam zich gedragen. Dus ook de spieren die je nodig hebt om te zingen. In de lessen staan zangtechniek en mindset daarom naast elkaar en krijgen beiden aandacht. Zodat jij de zanger of zangeres wordt die jij wil zijn!