UNIVERSAL VOICE TEACHERS.

REBEKKA DE JONG.

Ik zing om samen met anderen te zingen; zingen verbindt de zangers met de makers, de zangers onderling en met degene die luistert of meezingt. Zingen geeft woorden en melodie aan gedachten en gevoelens die soms onuitsprekelijk zijn. Zingen is een fysieke handeling met een effect wat daaraan ontstijgt! 

“And all meet in singing, with braids together the different knowings into a wide and subtle music, the music of living” (Alison Croggon)

Koordirigent, muziekdocent

Rebekka werkt als muziekdocent op het CSG Augustinus in Groningen en heeft haar eigen privépraktijk www.rmusic.nl. Zij is als vaste dirigent verbonden aan drie gospelkoren in het Noorden en is regelmatig in de rol van coach actief voor andere koren, dirigenten en muziekgroepen.

Dirigeren

Na haar opleiding Docent Muziek is ze zich, naast het lesgeven in het VO aan alle niveaus, gaan focussen op koorzang en performance. De afwisseling tussen lesgeven aan pubers en hen leren ontdekken wat hun talenten zijn en werken met grote groepen enthousiaste volwassenen zorgt voor een hele geschikte energiebalans!

Opleiding

In 1997 studeerde Rebekka af aan het Prins Claus Conservatorium in Groningen. Nadat ze via een workshop Belting in aanraking kwam met EVTS, volgde zij een aantal malen de tweedaagse level 1 & 2 cursus bij Universal Voice. Ze wist al dat ze tot de topdocenten wilde gaan horen en ze aarzelde dan ook niet toen het Universal Voice System een opleidingsplek had voor Teachers. Inmiddels is zij afgestudeerd Universal Voice Master Teacher en opleider en trainer van verschillende zangers, koren en bands.