UNIVERSAL VOICE TEACHERS.

MONICA JANSSEN.

Zo lang als ik me herinner ben ik geëmotioneerd en geïnspireerd door muziek, zang en songteksten. Mijn droom kwam uit toen ik al bijna volwassen was: zingen in een band! Ik was één van de eerste vrouwen in de metal muziek die allerlei effecten op de stem gebruikte (zoals grunts, screams en distortion) en daarnaast “clean” zong. 

Lesgeven, coachen en performen zit in mijn DNA. Naast mijn werk als docent kunstvakken (beeldend/drama/muziek) op een VMBO school, CKV/Beeldende Vorming docent op de HAVO/VWO locatie en tevens mentor, leercoach en sociale vaardigheid-trainer, ben ik zangeres en muzikant. 

Op mijn achttiende ben ik begonnen met zingen in bands. Op mijn HBO studie heb ik modules “koorzang en stemverbetering” gevolgd, naast zanglessen. Omdat ik me graag wilde verdiepen in muziek en andere kunstdisciplines heb ik mijn Master Kunst Educatie afgerond op Codarts. 

Met mijn twee metal-bands X-Tinxion (vocals) en Downcast Collision (vocals en basgitaar) treed ik regelmatig op in binnen- en buitenland. Daarnaast schrijf ik mijn eigen “singer-songwriter” liedjes.

Schooljaar 2018-2019 begon ik aan de zangopleiding aan het Universal Voice Institute, omdat ik merkte dat ik behoefte had mijn vocale kwaliteiten en coaching skills uit te breiden. Inmiddels ben ik Universal Voice Master Teacher en ben ik sinds januari 2021 eigenaar van Wisselkind – Creative Coaching

Wisselkind – Creative Coaching is net een beetje anders dan anderen en is daar trots op! Wisselkind vindt het belangrijk dat jij je op je gemak voelt en jezelf bent. Bij Wisselkind ben je thuis!