UNIVERSAL VOICE TEACHERS.

MARGOT GISELLE.

Zangdocent, Zangeres, Vocal Coach

Margot Giselle werkt sinds de oprichting in 1998 aan de Frank Sanders Akademie in Amsterdam als docent zangtechniek, vocal coach en vakgroep-coördinator. Daarnaast geeft ze zangles en workshops in haar privépraktijk in Zaanstad. Tijdens haar klassieke opleiding aan het Utrechts Conservatorium werd haar pedagogisch talent reeds opgemerkt. Margot dan ook al snel met zanglessen geven. Maar na haar opleiding speelde ze ook 15 jaar in vele grote musicals. Haar fascinatie voor het theater-vak ontstond in deze jaren. In musicalproducties werd ze dan ook een veelgevraagde vocal-coach. Tot haar grote vreugde heeft de opleiding tot Universal Voice Teacher haar tot een nóg betere zangdocent en coach gemaakt.

Opleiding

Na het afronden van een klassieke zangopleiding in 1986 aan het Utrechts Conservatorium, studeerde Margot in Utrecht, Tours en Parijs bij Udo Reinemann.

In 2005 studeerde Margot af als Estill Voice Master Teacher.
Dit jaar behaalde Margot bij Universal Voice haar diploma Universal Voice Teacher.

Zangeres, Musicalactrice

Toen Joop van den Ende rond 1987 begon met het importeren van grote musicalproducties vanuit Broadway en Londen, maakte Margot deel uit van de Nederlandse Cast van o.a. Cabaret, Les Misérables, The Phantom of the Opera, Cats, Annie en Elisabeth. In die 15 jaar op de planken zong ze mee op 11 original cast albums van diverse musicalproducties. Afgelopen 2 zomers speelde ze ook in Elisabeth in Concert op Paleis Het Loo en Paleis Soestdijk.
In de TV musical-wedstrijd ‘A Star is Born’ in 1994 behaalde Margot een finaleplaats.

Van 2003 tot 2006 maakte ze deel uit van de backing vocals van zangeres Petra Berger, nam 3 CD’s met haar op en toerde in 2 theaterconcertreeksen.
In 2011 werd het tijd voor een solo-project. Margot nam haar solo CD ‘Same Girl’ op en ontwikkelde 3 theaterconcertprogramma’s met musical en kleinkunstrepertoire in eigen arrangementen.

Vocal Coach

Margot heeft als vocal-coach bij grote producenten gewerkt in West Side Story, Saturday Night Fever, Aïda, Chicago, The Lion King, Mary Poppins en The Little Mermaid.
Aan de Frank Sanders Akademie is Margot vocal coach van de studentenvoorstellingen.