UNIVERSAL VOICE TEACHERS.

MARGOT GISELLE.

“Mijn zus kocht de plaat van The Sound of Music en nam mij als 10-jarig meisje mee naar de film. Door de stem van Julie Andrews sprong mijn muzikale ziel en stem open. Met het keer op keer zingen van haar liedjes ontdekte ik mijn binnenwereld en vergat ik de buitenwereld. Die fascinatie is altijd gebleven en wil ik zo graag delen. Dat is de reden ik van zingen en lesgeven mijn vak heb gemaakt”.

Zangdocent, Zangeres, Vocal Coach

Margot Giselle werkt sinds de oprichting in 1998 aan de Frank Sanders Akademie in Amsterdam als docent zangtechniek, zangcoach en vakgroep-coördinator. Daarnaast geeft ze zangles in haar privépraktijk in Zaanstad. Tijdens haar opleiding aan het Utrechts Conservatorium werd haar pedagogisch talent reeds opgemerkt en zodoende startte Margot al vroeg met het geven van zanglessen. Na haar opleiding speelde ze 15 jaar in vele grote musicals en Margot door deze specialisatie een veelgevraagd zangcoach voor musicalproducties. Tot haar grote vreugde heeft de opleiding tot Universal Voice Teacher Margot tot een nóg betere zangdocent en zangcoach gemaakt.

Opleiding

Na het afronden van een klassieke zangopleiding in 1986 aan het Utrechts Conservatorium, studeerde Margot verder bij Udo Reinemann o.a. in Tours en Parijs. In 2005 studeerde Margot af als Estill Voice Master Teacher. Daarna, in 2018, behaalde Margot haar diploma Universal Voice Teacher.

Zangeres, Musicalactrice

Vanaf 1988 maakte Margot deel uit van de Nederlandse Cast van o.a. Cabaret, Les Misérables, The Phantom of the Opera, Cats, Annie., Peter Pan en Elisabeth (inclusief Elisabeth in Concert op Paleis Het Loo en Paleis Soestdijk in ’17/’18) en zong mee op 7 original cast albums van deze musicalproducties. In de TV musical-wedstrijd ‘A Star is Born’ in 1994 behaalde Margot een finaleplaats. Van 2003 tot 2006 maakte Margot deel uit van de backingvocal-groep van zangeres Petra Berger, nam 3 CD’s en 1 DVD met haar op en toerde met haar in 2 theaterconcertreeksen.

In 2011 werd het tijd voor een solo-project. Margot nam haar solo-CD ‘Same Girl’ op en ontwikkelde 3 theaterconcertprogramma’s met musical en kleinkunstrepertoire in eigen arrangementen.

Vocal Coach

Margot heeft als vocal-coach bij grote producenten gewerkt in West Side Story, Saturday Night Fever, Aïda, Chicago, The Lion King, Mary Poppins en The Little Mermaid. Voor de series ‘Op zoek naar…Mary Poppins, Joseph & the Amazing Technicolor Dreamcoat en Zorro gaf ze workshops aan de 11 finalisten in voorbereiding op de TV-uitzendingen. Aan de Frank Sanders Akademie is Margot vocal coach van de studentenvoorstellingen.