UNIVERSAL VOICE TEACHERS.

MARCELA BOVIO.

Zangeres, Vocal Coach

Marcela Bovio is een van oorsprong Mexicaanse sopraan en componiste, bekend in de progressive-rock/metal wereld voor haar werk met bands en artiesten zoals Ayreon, Stream of Passion, MaYaN, The Gathering en Anneke van Giersbergen’s project The Gentle Storm. Samen met deze acts heeft zij over de hele wereld getoerd en opgetreden voor duizenden fans.

Sinds haar 5e studeert ze muziek, en vanaf haar 16e is ze bezig met het ontwikkelen van haar zangtechniek. Ze heeft privé les genomen bij docenten zoals Oscar Martínez en Harry Ruijl, en heeft meerdere cursussen en workshops gevold in technieken zoals Estill en Complete Vocal Techniek. In 2018 is Marcela afgestudeerd als één van de eerste Universal Voice Teachers bij het Universal Voice Institute.

Metal Factory

Marcela is sinds 2013 zangdocent bij de Metal Factory, de eerste opleiding ter wereld die gefocust is op metal muziek. Door haar passie voor metal en rockmuziek en haar werkzaamheden op deze opleiding heeft ze veel ervaring opgebouwd met het coachen van rock- en metaleffecten.