UNIVERSAL VOICE TEACHERS.

LARS MAK.

Mijn eerste principe: iedereen kan leren zingen. Goed, niet iedereen zal Beyoncé of Freddie Mercury worden, maar zelfs de allergrootsten hebben geen geheime set stembanden die ze zo goed maakt. Dus waarom zouden we niet mikken op het hoogste? Iedereen heeft dezelfde spieren en iedereen kan deze leren beheersen. De stem is het meest veelzijdige instrument dat we kennen, en daarmee oneindig interessant!

Ik heb muziektheater gestudeerd op het ArtEZ Conservatorium in Arnhem. Daarna heb ik mooie rollen mogen spelen in bijvoorbeeld Soldaat van Oranje en RENT, en was ik in 2021 te zien in Hugo de Groot de musical. Naast mijn zangpraktijk ‘Stemstudio Lars Mak’ ben ik sinds 2021 werkzaam als hoofdvakdocent op het Codarts Conservatorium in Rotterdam, en geef ik gastlessen op verschillende vakopleidingen.

Iedereen heeft een eigen muzieksmaak, eigen doelen en daarmee eigen wensen voor de zangles. Daarom krijg je in mijn lessen een persoonlijke route waarop je werkt aan passende stemtechniek, aan muzikaliteit en aan de interpretatie van jouw favoriete muziek. Je krijgt inzicht in hoe je stem nu precies werkt en hoe deze werking zich vertaalt naar de klank die je hoort. Uiteindelijk leer je álle klanken maken die je wil, en dat op een gezonde manier en ‘on demand’: een uitstekende uitgangspositie voor je zangles, in welk genre dan ook!