UNIVERSAL VOICE TEACHERS.

KIRSTEN SLAGTER.

Zangeres, Zangdocent, Vakleerkracht Muziek, UVS Teacher

Kirsten heeft een eigen zangschool in de omgeving van Utrecht. Ze geeft individuele zanglessen aan volwassenen en kinderen. Daarnaast geeft ze workshops aan koren en theatergezelschappen, waarbij ze werkt aan klank en dynamiek.

Werken met klank

Kirsten geeft les op basis van het Universal Voice Systeem. “Het mooie aan UVS is dat je werkt met klank. Dat begrijpt iedereen. Wat hoor je? Hoe wil je dat het klinkt?” Kirsten leert je hoe je daar komt, klankkenmerk voor klankkenmerk. Een effectieve lesmethode waarmee je binnen korte tijd grote stappen kunt maken. “Het geeft een enorme kick als een leerling ontdekt dat een bepaalde klank lukt. Dan staan we samen te juichen.”

Kirsten is thuis in de gospel- en popmuziek, maar kan je ook rockeffecten of de basis van klassieke zang aanleren. Naast het oefenen op zangtechniek is de opbouw van een nummer en de tekstbeleving een belangrijk onderdeel van haar lessen.

Opleiding

Kirsten heeft een masterdiploma Communicatiewetenschappen en is naast het zingen werkzaam als adviseur interne communicatie. Zingen is echter altijd een grote passie geweest. “Als ik zing komt het vanuit mijn hart, alsof ik doe waar ik voor bedoeld ben. Zingen is iets magisch.” Toen het Universal Voice Institute werd opgericht greep zij haar kans om van haar passie ook haar werk te maken. In 2018 studeerde Kirsten af aan het Universal Voice Institute als UVS Teacher en sindsdien is ze met veel enthousiasme actief als zangdocent.