UNIVERSAL VOICE TEACHERS.

KIRSTEN SLAGTER.

Zangeres, Zangdocent, Vakleerkracht Muziek, UVS Teacher

Kirsten heeft een eigen zangschool in de omgeving van Utrecht. Ze geeft individuele zanglessen en  workshops aan koren en theatergezelschappen. Daarnaast staat ze voor de klas als muziekjuf op de basisschool.

Werken met klank

Kirsten geeft les op basis van het Universal Voice Systeem. “Het mooie aan UVS is dat je werkt met klank. Dat begrijpt iedereen.” Wat hoor je? Hoe wil je dat het klinkt? Dan kan Kirsten je leren hoe je daar komt, klankkenmerk voor klankkenmerk. Een effectieve lesmethode waarmee je binnen korte tijd grote stappen kunt maken.

Kirsten is thuis in de gospel- en popmuziek, maar kan je ook rockeffecten of de basis van klassieke zang aanleren. Naast het oefenen op zangtechniek is de opbouw van een nummer en de tekstbeleving een belangrijk onderdeel van haar lessen.

Opleiding

Kirsten heeft een masterdiploma Communicatiewetenschappen en is jaren werkzaam geweest in dit vak. Zingen was een grote hobby, maar een zangopleiding volgen leek geen optie meer. Toen het Universal Voice Institute werd opgericht greep zij haar kans om alsnog een ommezwaai te maken. “Als zingen je passie is maak je daar het liefste je werk van!” In 2018 studeerde Kirsten af aan het Universal Voice Institute als UVS Teacher en sindsdien is ze met veel enthousiasme actief als zangdocent.