UNIVERSAL VOICE TEACHERS.

JAN HUIJBREGTS.

Zangdocent, zanger

In Wagenberg (Noord-Brabant) heeft Jan zijn zangstudio aan huis. Met passie en plezier geeft hij er zangles aan volwassenen en kinderen. Iedereen die aan zijn/haar stem wil werken is welkom. Voor nagenoeg elk genre kun je er dan ook terecht. Jan is thuis in de pop/rockmuziek, maar hij kan je ook lesgeven in musical, metaleffecten of de basis van klassieke zang. Hij werkt aan je klank op basis van het Universal Voice System. Een lesmethode waarmee je in korte tijd resultaten kunt halen, in voor iedereen begrijpbare taal. Wat hoor ik? Wat hoor jij? Hoe wil je dat het klinkt? Naast het oefenen op zangtechniek kunnen de opbouw van een nummer, tekstbeleving en podiumpresentatie onderdeel zijn van de lessen. Zelf staat hij ook regelmatig op het podium met een band, in kleine bezetting met gitarist/pianist en af en toe met een bigband.

“Zingen heeft mij veel gebracht, die kennis wil ik graag delen. Zingen is puur en geeft je de ruimte om grenzen te verleggen. Ik geef lessen in een open sfeer, met de nodige humor, zonder jouw doel uit het oog te verliezen.”

Opleiding

Voor een opdracht bij een training Persoonlijke Effectiviteit stelde Jan zich het doel om als zanger eens op de voorgrond te treden van een band. Zeer spannend, maar Jan was meteen verkocht. Na deze ontdekking werd de plaats achter de “veilige” drumkit al snel ingeruild voor een plekje op de voorgrond. Hij volgde jarenlang zanglessen om zijn zang te verbeteren, dit naast het geven van drumlessen. Muziek is altijd zijn passie geweest en tijdens de zanglessen voelde hij dat hij meer bekwaam wilde worden in zang met een duidelijke methodiek als achtergrond. In 2016 kwam hij in aanraking met het Universal Voice Systeem en hij besloot de opleiding te gaan volgen. Dit was wat hij zocht! De opleiding aan het Universal Voice Institute gaf hem de extra kennis die hij nog wilde hebben over het gebruik van de stem. Hij groeide als zanger en leerde daarnaast de UVS (Universal Voice System) zangtechniek makkelijk en duidelijk over te brengen als docent. In juni 2020 behaalde hij zijn diploma als Universal Voice Teacher.