UNIVERSAL VOICE TEACHERS.

BRAM NORBART.

Zangdocent, Zanger, Fluitist, Dwarsfluitdocent

Bram Norbart is een klassieke tenor en heeft een grote passie voor Opera, Oratoria & Close Harmony. Daarnaast heeft Bram een nog grotere passie om vocalisten gemakkelijker te laten zingen. Hij coacht vocalisten in verschillende stijlen vanuit zijn Zangstudio in Utrecht.

Opleiding

Na het afronden van een klassieke dwarsfluitstudie aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag studeert Bram klassieke zang bij Henny Diemer aan het Utrechts Conservatorium. In zijn 3e studiejaar loopt hij een jaar stage bij Alberto ter Doest aan het Rotterdams Conservatorium en leert alles over het Estill Voice Training System. Vervolgens studeert hij aan Henny Diemer’s Opera Studio 32 te Utrecht en volgt masterclasses bij o.a. Bernard Kruysen, Harry Peeters, Henk Smit, Ed Spanjaard, Cynthia Hoffman en Mark Tucker.

Opera, Oratoria & Close Harmony

Bram loopt een jaar stage bij de Nederlandse Reisopera in Enschede en mede dankzij Henny Diemer is hij gespecialiseerd in het Italiaanse Belcanto Repertoire. Bram zingt tijdens en na zijn studie als tenor in het koor van de Nationale Opera in Amsterdam en het Groot Omroepkoor in Hilversum. Daarnaast zingt hij 10 jaar als solist in diverse Opera & Oratoria producties en zingt hij jaren in theatershows van de 5-stemmige professionele Pop & Jazz Close Harmony Groep On Air.

Estill Voice Trainingen en het Universal Voice System

Bram volgt verschillende Estill Voice Trainingen om ook Pop & Jazz te kunnen zingen. Aan het Universal Voice Institute van Alberto ter Doest volgt Bram de 3-jarige opleiding voor zangers en sprekers in het Universal Voice System en behaalt daarmee een Master & Teacher Degree: Bram is dankbaar dat hij deze kennis nu mag delen met jou!