UNIVERSAL VOICE TEACHERS.

ANJA KWAKKESTEIN.

Zangpedagoog, Koordirigent, Workshopleider, Estill Voice Training CMT, Universal Voice CMT

Na een dansopleiding studeerde Anja zang docerend musicus bij Ank Reinders aan het conservatorium in Enschede en uitvoerend musicus/ opera opleiding bij Margreet Honig aan het conservatorium van Amsterdam. Naast haar solistische werk was zij 10 jaar freelance verbonden aan het koor van de Nederlandse Opera en het Groot Omroep Koor.

Toen zij zich voornamelijk op het lesgeven ging richten, specialiseerde zij zich in stemtechniek en koordirectie (applicatie opleiding koordirectie) en zij is naast Universal Voice certified master teacher tevens Estill Voice Training certified master teacher. Zij volgde vele zomercursussen vrij-tonale improvisatie in Italië bij Michael Vetter en Natascha Nikeprelevic en momenteel volgt zij de two year course Vocal Leadership aan Codarts in Rotterdam. Zij heeft als docent Estill Voice Training gewerkt aan de Willem Nijholt Academie voor musicaltheater. Aan de Hogeschool Arnhem/Nijmegen geeft zij al meer dan 10 jaar als onderdeel van een minor, workshops Estill Voice Training en, sinds dit jaar, ook Universal Voice System aan de logopedie opleiding.

Het is al meer dan 30 jaar haar passie om mensen te helpen makkelijker te zingen en hun stem tot bloei te laten komen.

Zangstudio Anja Kwakkestein

In haar zangstudio geeft zij overdag lessen aan ambitieuze, gemotiveerde amateurs en aan stemprofessionals (ook acteurs/beroepssprekers) op het gebied van klassieke zang/musical en aan singer-songwriters. Amateurs kunnen op dinsdag- en donderdagavond cursussen volgen “Nieuwe Stemtechnieken” (6 lessen), waar dmv niet moeilijke meerstemmige liedjes de technieken getraind worden.

Voor stemprofessionals zijn er speciale groepen “Nieuwe Stemtechnieken” op woensdagmorgen en vrijdagmiddag, waar natuurlijk veel Universal Voice technieken worden geoefend.

Anja wordt regelmatig gevraagd om workshops te geven aan koren, waarbij zij de stemtechnieken aanbiedt in combinatie met Vocal Leadership elementen (Icebreakers, oefeningen om ritmegevoel een boost te geven, kleuring, timing ect…). Pret gegarandeerd!