UNIVERSAL VOICE.

Universal Voice Guide Update November 2016

UNIVERSAL VOICE.

Universal Voice Guide Update November 2016

universal voice guide2.0 update

Beste Lezer,

Hierbij nieuws over de laatste stand van zaken omtrent de Universal Voice Guide.

Ik ben de laatste maanden uitvoerig bezig geweest om de tekst van de Universal Voice Guide compacter, duidelijker en meer direct te maken. De tekst is daardoor ook een stuk leuker geworden om te lezen.

Op dit moment ben ik met mijn editor Guus Bok bezig met de laatste hoofdstukken. Het zal dus niet lang meer duren tot de tekst echt klaar is. Daarna kan de vormgeving beginnen om vervolgens het boek eindelijk af te ronden en uit te geven.

Deze maand ben ik vooral bezig geweest met een hoofdstuk over anatomie. Dit is een praktisch hoofdstuk waarbij gekeken wordt naar de anatomie en hoe die werkt er voor een bepaald klankkenmerk. Welke spieren heb je nodig en hoe train je die voor een optimale controle over je klank? Alléén de spieren die je echt kunt aansturen en trainen worden genoemd. Niet alleen leer je de anatomie begrijpen, ook ga je het ervaren en direct zelf toepassen. Uiteraard is het geheel voorzien van duidelijke illustraties.

Voor de indeling worden de vier pijlers; lichaam, adem, stemplooien en klankruimte, gebruikt. Bij het lichaam wordt gekeken naar de skeletdelen en spieren die je nodig hebt voor de 3 houdingen. Dan volgt een deel over de ademhaling: welke spieren gebruik je om je in- en uitademing te beïnvloeden? Met oefeningen leer je je deze spieren te controleren. Daarna volgt een deel over de stemplooien, hoe ze opgebouwd en aangehecht zijn en wat ze allemaal kunnen doen. Als laatste de klankruimte: welke delen horen erbij en hoe bewegen ze voor jouw ideale klankkleur?

Het is mede door deze indeling een praktisch hoofdstuk gebleven. Het helpt je je eigen stem beter te gebruiken maar ook hoe je een leerling, student of patiënt beter kunt helpen door in te zien waarom iets lukt of nog niet goed lukt.

De volgende keer zal ik iets uitleggen over het hoofdstuk akoestiek. Wat hoor je nu eigenlijk allemaal en hoe kun je dit terug brengen tot een overzicht van maar 8 klankkenmerken.

Ik ben trots dat ik kan meedelen dat het niet lang meer zal duren totdat iedereen beter, simpeler en makkelijker zijn stem kan leren verbeteren.

Groet,

Alberto ter Doest, UV Master Teacher – Instructor

Tip! boeknu

 • TIP
  Universal Voice Guide Update November 2016
  Quick View
  BOEK NU
  Boek

  Universal Voice Guide 2.0

  VANAF €70

  De Universal Voice Guide biedt iedereen die iets met zijn stem wil gaan doen de beste gids om zichzelf te ontwikkelen.
  Een betere stem is nu in ieders bereik, begrijpelijk en concreet.

  Bij Isla en Universal Voice zijn we ervan overtuigd dat zorgzaamheid de wereld en jouw stem mooier maken.

  Uitvoering: Paperback
  Taal: Nederlands
  Aantal pagina’s: 335

  Inclusief de volgende extra’s:

  • Meer dan 1300 Audio-oefeningen
  • ​Lax Vox Slang
  • Isla keelpastilles
  • Gratis verzending naar een adres in NL, BE

  controleer bij afreken nog extra goed of je de gratis verzending hebt geselecteerd, door technische fout wordt soms post-nl betaalde variant geselecteerd.

UNIVERSAL VOICE.experiences

Join The Club!
logoUVI-transparent

Universal Voice.Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het aanbod van de nieuwste workshops, alles rondom studeren bij Universal Voice, het nemen van zangles bij een UV. Master Teacher, nieuwe artikelen rondom stemtrainingen, kortingen en de laatste nieuwtjes van het Universal Voice Institute.

Ontvang onze maandelijkse nieuwsbrief