UNIVERSAL VOICE.

Luid leren zingen (Belting) in Musicals

UNIVERSAL VOICE.

Luid leren zingen (Belting) in Musicals

De juiste houding voorBelting in licht repertoire

stemoefeningbelting

Artikel geschreven door: Daan Smits, UV Master Teacher

Voor luid zingen in licht repertoire zoals de Musical is de klassieke houding niet ideaal. De klank moet namelijk open klinken zoals je spreekt, niet warmer maar eerder scherper. De juiste houding hiervoor is de roephouding. Deze ondersteunt een grotere ademdruk door de wijdere bredere borstkast. Dit geeft gelijk een luide stevige klank. Daarbij gaat het hoofd en de kin licht omhoog waardoor het strottenhoofd makkelijker iets omhoog kan gaan en de stemplooien stevig kunnen sluiten. Dit helpt ook voor een luidere en iets scherpere klank. De klank klinkt metalig en heeft draagkracht.

op de markt staanen roepen: HEY!

De roephouding kan je goed leren door je voor te stellen dat je op de markt staat en wilt roepen. Het is een natuurlijke positie die je inneemt bij roepen. Sta rechtop, voeten iets uit elkaar, maak je lang door de borstkast te heffen alsof je Epke Zonderland bent. Je maakt je breed en het borstbeen komt omhoog. Je hoofd en de kin gaan een beetje omhoog, alsof je over iemand anders heen moet kijken. Je strottenhoofd kan nu makkelijker omhoog bewegen. Roep vanuit deze positie maar eens op HEY.

Begin de beltmet open klinkers

Wanneer je wilt leren belten begin dan altijd met open klinkers. Dat zijn de A, È of E. Klinkers die gemakkelijker luid, open en direct klinken. Luister of je klank luid, helder en een beetje scherp is. Dat is de ideale beltklank.

Houding is de eerste pijler in het Universal Voice System. De juiste houding voor de juiste klank. Het klinkt zo logisch maar het is het waard om er goed over na te denken hoe jij staat als je probeert luid te zingen in een niet klassieke klank!

Bekijk ons cursusaanbod
 
Ontdek meer Stemoefeningen

Tip! schrijfin

No products were found matching your selection.

UNIVERSAL VOICE.experiences

Join The Club!
logoUVI-transparent

Universal Voice.Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het aanbod van de nieuwste workshops, alles rondom studeren bij Universal Voice, het nemen van zangles bij een UV. Master Teacher, nieuwe artikelen rondom stemtrainingen, kortingen en de laatste nieuwtjes van het Universal Voice Institute.

Ontvang onze maandelijkse nieuwsbrief