UNIVERSAL VOICE.

Lax Vox Methode, voor sneller herstel van de stem

UNIVERSAL VOICE.

Lax Vox Methode, voor sneller herstel van de stem

herstellen van de stemLax Vox methode

het herstellenvan de stem

Herstellen doet de stem na vocale belasting voornamelijk in de nacht wanneer de stemplooien niet of weinig vibreren. De slijmvliezen in de stemplooi, de lamina propria, herstellen zich dan. Er wordt vocht teruggevoerd naar de stemplooi, de stemplooi wordt gehydrateerd. Hierdoor klinkt de stem de volgende dag weer helderder.

Uiteraard zijn er momenten dat het normale herstel in de nacht niet voldoende is. In zo’n situatie moeten we zelf een beetje herstelwerk doen in de vorm van oefeningen. Oefeningen die er toe leiden dat de gellaag (Lamina Propria) en de spierlaag goed vrij kunnen vibreren.

De Lax VOX methodevoor sneller herstel

De laatste tijd is de Lax Vox methode erg in opkomst voor sneller herstel. Er zijn diverse oorzaken voor het versnelde herstel. De boven-ademdruk wordt groter en de onder-ademdruk lager (dus onder en boven de glottis). Er is meer balans waardoor de spiermassa ontspannen kan werken en herstellen. Daarnaast wordt door de pulserende beweging van de bovendruk het instrument, de larynx, meer gemasseerd.

We hebben hiervan video-opnamen gemaakt die duidelijk een zachte pulserende beweging tonen, die ontspanning geeft en masserend werkt. Daardoor neemt de circulatie van opbouw- en afvalstoffen toe en zullen de stemplooien sneller herstellen. Ook zijn de stemplooien mooi in een retracted positie en is er een lichte ankering, versteviging in hoofd en nek.

erg veelgoede ervaringen

Universal Voice Institute krijgt veel enthousiaste verhalen van zangers en studenten terug die de Lax Vox methode toepassen. Zij merken allemaal dat de stem ontzettend snel hersteld en dat ze gemakkelijker zingen na het gebruik van de Lax Vox. Ook Alberto ter Doest heeft tijdens een aantal zware concerten veel goede ervaringen opgedaan met de Lax Vox methode. Helemaal in combinatie met het in de mond nemen van aloë vera en appelsap voor het slapen gaan.

Stemoefening Lax Vox

Tip! schrijfin

 • Lax Vox workshopOut of stock
  Quick View
  Schrijf In
  Workshops

  Lax Vox workshop

  100,00

  volgt z.s.m
  10 – 16 uur (1 uur pauze)
  Door: Alberto ter Doest
  Locatie: Amsterdam

UNIVERSAL VOICE.experiences

Join The Club!
logoUVI-transparent

Universal Voice.Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het aanbod van de nieuwste workshops, alles rondom studeren bij Universal Voice, het nemen van zangles bij een UV. Master Teacher, nieuwe artikelen rondom stemtrainingen, kortingen en de laatste nieuwtjes van het Universal Voice Institute.

Ontvang onze maandelijkse nieuwsbrief