UNIVERSAL VOICE.

Je stem makkelijker laag, helder en midden luid laten klinken

UNIVERSAL VOICE.

Je stem makkelijker laag, helder en midden luid laten klinken

Oefeningen vooreen betere speech klank

benodigde klankkenmerken

Het speech karakter uit het Universal Voice System hoor je in de rap, cabaret liedjes, singer-song writers en pop materiaal maar ook recitatieven in musical en klassiek repertoire. 

Om je speech karakter sterker te maken moet je weten welke klankkenmerken je daarvoor nodig hebt. Dat zijn laag in je omvang, luidheid 4 a 5, op een schaal van 1 tot en met 10, helder en een strakke klank, geen vibrato.

kraakoefeningenmet overgang naar klinker

Een oefening die we daarvoor doen is een kraak oefening met overgang naar een klinker. We nemen open klinkers als A, È en Ò.

  • Je houding is neutraal, je ademstroom is laag en je ademdruk ietsje hoger, je stemplooien staan in hun neutrale rustpositie en je klankruimte is ook neutraal. Je hoeft er dus niet veel voor te doen.
  • Zeg de klinker A met kraakstem, ga over naar spreekstem en dan weer terug naar kraakstem. Spreek eerst de kraak en de gesproken klinker apart en daarna gebonden. Voel hoe weinig ademstroom je nodig hebt in kraak.
  • Ook voor een heldere gesproken A heb je weinig ademstroom nodig. Herhaal deze oefening op de klinkers Ò en È.
  • Een variatie om te gaan zingen is een secunde oefening gebruik ook nu weer de kraak en de open klinkers A, È en Ó.

HerhaalDagelijks

Doe deze oefeningen een aantal keren overdag en je zult merken dat je stem steeds makkelijker laag, helder en midden luid zal klinken met minder moeite.

 
Ontdek meer

Tip! schrijfin

UNIVERSAL VOICE.experiences

Join The Club!
logoUVI-transparent

Universal Voice.Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het aanbod van de nieuwste workshops, alles rondom studeren bij Universal Voice, het nemen van zangles bij een UV. Master Teacher, nieuwe artikelen rondom stemtrainingen, kortingen en de laatste nieuwtjes van het Universal Voice Institute.

Ontvang onze maandelijkse nieuwsbrief