Selecteer een pagina
Universal Voice zangles Jasmin de Wilde stemcoach

Jasmin de Wilde

(voorheen Hagemann)

Zangeres, zangdocent, vocal coach & Certified Master Teacher EVT

Jasmin de Wilde is werkzaam als docent zang, zangtechniek en anatomie aan het ArtEZ Conservatorium & Popacademie Enschede. Daarnaast is zij ook werkzaam als studieadviseur en onderzoeksbegeleider.

Als zangeres is Jasmin voornamelijk actief in het pop en jazz genre. Zo was zij frontvrouw voor het Youth Jazz Orchestra of North RhineWestphalia (Dtl.). Hiermee toerde zij door Europa en Azië. Als freelance zangeres werkte zij samen met o.a. Orkest van het Oosten en Luchtmachtorkest Duitsland.  Ook is ze als leadzangeres en backingvocaliste in binnen- en buitenland op festivals, feesten en in theaters te horen.

Opleiding

Jasmin is in 2009 afgestudeerd (Jazz & Pop zang) aan het ArtEZ Conservatorium in Enschede. In 2011 behaalde zij haar diploma tot Certified Master Teacher EVT, Estill Voice International. Daarnaast is zij ook gediplomeerd (2005) in populaire muziek- en mediawetenschappen.

Naast het lesgeven bij UVI en op het Conservatorium geeft Jasmin workshops aan koren en muziektheatergroepen en is zij erg geïnteresseerd in wetenschappelijk onderzoek op stemgebied.