UNIVERSAL VOICE

EDUCATIEF.

 

 

 

 

 

 

Educatief

Alberto ter Doest van Universal Voice is de ontwerper van het Universal Voice System, dat is gebaseerd op de laatste wetenschappelijke inzichten. In de Universal Voice Guide kan je met behulp van 1200 audio-oefeningen die bij de Guide komen, zelf aan de slag met jouw stem en deze verbeteren. Je kunt ook een workshop volgen om het maximale uit jouw stem te halen.  

Wat doet de houding voor het zingen?

De houding heeft invloed op de stem bij het zingen. Welke houding hoort bij welk klankkenmerk. De neutrale houding, de roep houding en de klassieke houding worden in dit filmpje behandeld. Het Universal Voice System staat voor eenvoudig en duidelijk taalgebruik, dat bijdraagt in het sneller en efficiënter aanleren van zangtechnieken. Leer de houdingen volgens het Universal Voice System.

Wat is SOVT en wat doet het?

Semi Occluded Vocal Tract exercises (Half Gesloten Klank Ruimte oefeningen) zijn oefeningen om de ademdruk en ademstroom te oefenen en te verbeteren om zo vrijer te leren zingen. De bekendste sovtes en de mogelijkheden van elk worden besproken in dit filmpje. Van Flowball tot Lax Vox, ze komen allemaal langs. Alberto ter Doest van Universal Voice is de ontwerper van het Universal Voice System, dat is gebaseerd op de laatste wetenschappelijke inzichten. In de Universal Voice Guide kan je met behulp van 1200 audio-oefeningen die bij de Guide komen, zelf aan de slag met jouw stem en deze verbeteren. Je kunt ook een workshop volgen om het maximale uit jouw stem te halen.

Hoe leer je ademdruk en ademstroom bij zingen?

Een filmpje over adem, ademsteun en wat betekent ademdruk en ademstroom nou precies.
In deze film wordt uitgelegd wat de adem doet voor zingen en spreken. Je hebt ademstroom nodig om je stemplooien te laten trillen en hierdoor ontstaat er ademdruk onder de stemplooien. Wanneer je zingt of spreekt in een bepaald stem karakter, dan verandert het level ademstroom en daarbij het level ademdruk per karakter.

Leer de drie houdingen in het Universal Voice System.

Het Universal Voice System heeft een vierde belangrijker pijler “Houding” toegevoegd als instrument dat de klank van de stem kan beïnvloeden. Hier worden de normale, klassieke en de roep houdingen uitgelegd.

Hoe gebruik je de Lax Vox methode?

Neem een flexibele slang van ongeveer 32 cm lang met een doorsnede van 10 mm. Deze slang doe je in een flesje met water, ongeveer tot de helft gevuld. Vervolgens laat je het slangetje ongeveer 2 tot 3 cm onder de waterlijn zakken. Neem de andere kant tussen je lippen en zeg zachtjes en laag de klinker OE. Zorg dat de bubbels in het water rustig ontsnappen. Experimenteer met harder en zachter blazen zodat je meer bubbels krijgt en minder.

Hoe leer je luider en scherper zingen?

Voor luid zingen in licht repertoire zoals de Musical is de klassieke houding niet ideaal. De klank moet namelijk open klinken zoals je spreekt, niet warmer maar eerder scherper. De juiste houding hiervoor is de roephouding. Deze ondersteunt een grotere ademdruk door de wijdere bredere borstkast. Dit geeft gelijk een luide stevige klank. Daarbij gaat het hoofd en de kin licht omhoog waardoor het strottenhoofd makkelijker iets omhoog kan gaan en de stemplooien stevig kunnen sluiten. Dit helpt ook voor een luidere en iets scherpere klank. De klank klinkt metalig en heeft draagkracht.

Hoe leer je een neutrale Speech klank?

Voor het Speech karakter in Pop en Rock gebruiken we een neutrale houding. De neutrale houding is een ontspannen actieve houding die het mogelijk maakt dat we alle spieren in ons bovenlichaam gemakkelijk kunnen inzetten voor een natuurlijk en neutraal geluid: • Ribbenkast neutraal, niet ingezakt, de zijkanten van je ribbenkast zijn ontspannen. • Schouders in het midden en ontspannen laag, niet naar voren, niet naar achteren. • Armen ontspannen en licht naar voren langs je lichaam. • Nek/Hoofd beiden in een neutrale positie, ogen kijken recht vooruit.

Leer wat de 4 stemkarakter van het Universal Voice System zijn.

In het Universal Voice System werken we met 4 stemkarakters: Speech, Whisper, Belting en Classical/Legit. Alle stijlen en alle manieren van stemgebruik over de hele wereld zijn zo terug te brengen tot één van deze vier stemkarakters of een combinatie ervan.

Hoe warm je als koor je stem op?

De Lax Vox methode is ook uitermate geschikt voor stemoefeningen met koren, ensembles en andere samenzangers. Lax Vox wordt in oefeningen gebruikt om een koor op te warmen, de omvang te vergroten en de klank mooi warm en vrij te krijgen. Ook kunnen jullie Lax Vox gebruiken voor instuderen of om aan het einde van een repetitie weer een cooling down te doen zodat je jouw stem weer gezond mee naar huis kunt nemen.

Lax Vox voor Legit en Klassieke zangers

Leer voelen hoe makkelijk je op Lax Vox zingt zodat je ook met hetzelfde gemak op vocalen en de tekst kunt leren zingen. Experimenteer met de Lax Vox slang in het zingen van liederen, aria’s, moeilijke lange passages, colloraturen of hoge tonen.

{"cart_token":"","hash":"","cart_data":""}