UNIVERSAL VOICE.

Freiheit

UNIVERSAL VOICE.

Freiheit

Artikel über: Freiheit.

Pädagogisch

Semi Occluded Vocal Tract (SOVT) exercises

Semi Occluded Vocal Tract exercises (Half Gesloten Klank Ruimte oefeningen) zijn oefeningen om de ademdruk en ademstroom te oefenen en te verbeteren om zo vrijer te leren zingen. De bekendste sovtes en de mogelijkheden van elk worden besproken in dit filmpje. Van Flowball tot Lax Vox, ze komen allemaal langs.

LESEN SEE "
Pädagogisch

Ervaar je hoge, lage en midden ademcontrole

Er zijn 3 typen van ademcontrole: een hoge ademcontrole, een lage ademcontrole en een midden of flank ademcontrole. Er is altijd een samenwerking tussen de hoge, midden en lage ademcontrole. Ademcontrole is altijd een combinatie van borstbeen, tussenribspieren en buikspieren. Bij elke inademing gaat het middenrif altijd naar beneden en de tussenribspieren naar buiten! Een goede houding faciliteert dit proces beter. Wanneer we dan spreken over hoge, midden of lage ademcontrole dan bedoelen we de locatie waar we moeite doen om de juiste hoeveelheid luchtstroom of luchtdruk te ondersteunen bij de gewenste klankkwaliteit. Om dit te voelen, kun je de onderstaande drie stemoefeningen uitproberen.

LESEN SEE "
Hoeveel lucht heb je eigenlijk nodig voor het zingen en spreken?
Pädagogisch

Hoeveel lucht heb je eigenlijk nodig voor het zingen en spreken?

We weten allemaal dat we adem nodig hebben om onze stemplooien te laten vibreren voor geluid. Dit proces is enigszins vergelijkbaar met het wapperen van een vlag in de wind. De lucht laat de vlag bewegen en zo gebeurt dit ook bij onze stemplooien; tijdens het maken van geluid hebben wij twee van die wapperende stemplooien. Een andere vergelijking is te maken met het trillen van je lippen op ‘brbrbr’. Je merkt dat luchtstroom de lippen in beweging brengt. Hoeveel lucht heb je eigenlijk nodig voor het zingen en spreken? Wat is de juiste ademstroom?

LESEN SEE "
De juiste balans van ademstroom en ademdruk vinden
Pädagogisch

De juiste balans van ademstroom en ademdruk vinden

Het in juiste balans afstemmen van ademdruk en ademstroom ten opzichte van je klank is wat er met optimale ademsteun bedoeld wordt. De vier stemkarakters Speech, Belting, Whisper en Classical hebben elk een andere optimale balans als het gaat om adem.

LESEN SEE "
Ademsteun, Ademstroom & Ademdruk – deel 2
Pädagogisch

Ademsteun, Ademstroom & Ademdruk – deel 2

Vandaar dat we nu ingaan op welke spieren er waar werken, hoeveel moeite zij moeten doen en in welke richting. We concentreren ons op de ademcontrole voor het foneren. Dus niet de ademhaling bij rust, de autonome ademhaling of passieve ademhaling waarbij de myo elasticiteit van de alveoli, tussenribspieren en het middenrif de uitstroom van lucht tot aan het rustende uitademingsniveau brengen om vervolgens weer in te ademen.

LESEN SEE "
Stimmermüdung und Stimmüberlastung Untersuche
Pädagogisch

Stimmermüdung und Stimmüberlastung Untersuche

In der Studie von Alberto ter Doest zur Stimmermüdung ging es darum, ob sich die Erholungsphase verkürzt und signifikant verbessert, wenn Menschen halb verschlossene (halboffene) Übungen machen oder nach (Über-) Stress singen. Mit anderen Worten, nach langem Singen oder Singen mit großer Kraft, fest und laut, verliert die Stimme in den meisten Fällen etwas an Klarheit, Stabilität und Flexibilität. Dies hat mit der Wärme zu tun, die die Stimmlippen erzeugen und die Musosal Wave reduzieren.

LESEN SEE "

UNIVERSAL VOICE.Erfahrungen

Tritt in den Klub ein!
logoUVI-transparent

Universal Voice.Newsletter

Bleib auf dem Laufenden über die neuesten Workshops, alles über bei Universal Voice studieren und den Gesangsunterricht bei einer UV. Master Teacher, neue Artikeln über Sprachtraining, Rabatte und die neuesten Nachrichten vom Universal Voice Institute.

Ontvang onze maandelijkse nieuwsbrief