Universal Voice zangles Daan Smits stemcoach

Daan Smits

Zanger, Zangdocent en Vocal Coach

Daan Smits is een veelzijdige tenor met een grote passie voor het pop- en musicalgenre. Naast het zingen ligt zijn hart ook echt bij het lesgeven. Zo coacht hij vele bekende zangers vanuit zijn privé-praktijk in Amsterdam.

Opleiding

In 2012 is Daan afgestudeerd aan de Muziektheateracademie van het Codarts Conservatorium te Rotterdam. Meteen na zijn afstuderen mocht hij hier ook beginnen met doceren aan diezelfde opleiding als zangdocent. Andere plekken waar Daan les heeft gegeven naast Codarts zijn Frank Sanders Akademie en Song & Dance Musicalschool.

Musicals

Als zanger/acteur was en is Daan al jaren te zien in diverse theaterproducties. Zo maakte hij deel uit van de cast van de zeer bekende musical Soldaat van Oranje, Onder de groene hemel van Bos Theaterproducties, Nijntje (als Vader Pluis). Afgelopen theaterseizoen speelde hij de rol van leraar Tino van Dijk in Spijt, naar het welbekende boek van Carry Slee.

Vocal Coach

Naast het spelen in musicals is Daan ook vaak actief als vocal coach. Als muzikaal leider en vocal coach was hij verbonden aan diverse producties. Zo deed Daan bijvoorbeeld de vocal coaching bij de succesvolle voorstelling Chez Brood, de tv-serie Petticoat en was hij muzikaal leider bij verschillende amateurproducties.