UNIVERSAL VOICE.

Alberto ter Doest         

UNIVERSAL VOICE.

Alberto ter Doest         

Alberto ter Doest in een notendop

  • Zanger Nederlands Kamerkoor
  • Hoofdvakdocent Conservatorium
  • Vocalcoach bekende tv-programma’s
  • Gastspreker internationale symposia
  • International Master Teacher
  • Voice Researcher

 

Oprichter Universal Voice Institute
Vocal Coach, Singer, Researcher

Alberto ter Doest studeerde aan het Twents Conservatorium (tegenwoordig ArtEZ Conservatorium Enschede). En aan het Sweelinck Conservatorium (tegenwoordig Conservatorium Van Amsterdam). Na zijn studie zong hij veelvuldig als solist in Oratoria en Opera. Daarnaast zong hij in musicals als Les Miserables, Cats, The Phantom of the Opera en Closer than Ever. Hij werkte onder andere in Wenen, op West End in Londen en in vele theaters in Nederland. Tevens werkte hij mee aan grote dinershows en vele grote internationale evenementen. Alberto was ook medeoprichter en cast-lid van “Forbidden Musicals”, de jaarlijkse persiflageshow met een flinke knipoog naar de Nederlandse musical scene.

Stemcoach, Vocal Coach

Alberto ter Doest is al jaren een zeer bekende en gerespecteerde stemcoach in binnen- en buitenland. Hij werkt(e) als vocal coach voor grote musicals en shows als Miss Saigon, Rent, Joe, Little Shop Of Horrors, Aïda, Chorus Line en Copacabana. Daarnaast is hij gastdocent aan de Performers School for Drama and Dance in Londen en The Shanghai Theatre Academy in Shanghai. Hij was tot 2014 Hoofdvakdocent Zang aan het Codarts Conservatorium Rotterdam. Zijn alumni zijn succesvol over de hele wereld.
“Alberto ter Doest is een fantastische leraar. Ik heb deze week heel veel geleerd!”
Lizette Tijdink
Lizette Tijdink
Kinderkoordocent

Voice Training

Na gewerkt te hebben met Jo Estill (Estill Voice System) werd hij de eerste officiële Certified Course Instructor in Nederland. Geïnspireerd door Jo Estill heeft hij talloze onderzoeken gedaan naar de werking van de stem. Met als hoogtepunt een onderzoek in Padova waar diverse naalden in spieren van de hals werden gestoken om de spierwerking bij verschillende klankkenmerken aan te tonen. Al zijn praktijk- en researchkennis is verzameld in de Universal Voice Guide, ook wel de stembijbel genoemd. Vanuit deze kennis geeft hij een scala aan stemtechniek-workshops en cursussen in onder andere Nederland, België, Duitsland, Italië, Spanje en China.

Op het Podium

Wat maakt Alberto ter Doest nu zo uniek? Naast het feit dat hij een succesvol stemcoach/stempedagoog is, staat hij ook nog steeds met beide benen in het zangersvak. Alberto maakt al bijna 27 jaar deel uit van het Nederlands Kamerkoor. Met dit professionele koor geeft hij concerten over de hele wereld en werkt hij met de beste en grootste dirigenten ter wereld.

Neem een zangles van Alberto

of koop de Guide 2.0 met introductielessen van hem

Join The Club!
logoUVI-transparent

Universal Voice.Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het aanbod van de nieuwste workshops, alles rondom studeren bij Universal Voice, het nemen van zangles bij een UV. Master Teacher, nieuwe artikelen rondom stemtrainingen, kortingen en de laatste nieuwtjes van het Universal Voice Institute.

Ontvang onze maandelijkse nieuwsbrief